Vikten av vår historia

"Historien är viktig, lika viktig som språket och traditionerna. Det är minnet av det förgångna, vår förankring i tillvaron och vår ryggrad som folk. Den hjälper oss att förstå oss själva och ökar vår kunskap om dagens samhälle."
"Historien blir levande först när vi reagerar inför den. En folkets historia måste också omfatta de stora händelser som satt spår i människornas liv, och då måste man också skildra de historiska personligheter som satt igång dessa händelser."
                                     - Författaren Alf Åberg.

Släktforskningsföreningar vi är med i

DIS-Öst>
Hallands Genealogiska Förening>
Pitebygdens Forskarförening>
Jönköpingsbygdens Genealogiska förening>
Person och lokalhistoriskt forskarcentrum>
Några länkar till släktforskningshemsidor


Rötter>
Släktportalen>

Engstam's släktforskning          Släktföreningar
Släktföreningar
........................................................................................................
Vi är besläktade med många spännande släkter.
Här visar vi några av de släktföreningar vi är medlemmar i samt de släktforsknigsföreningar vi är medlemmar i.  Vi visar också några länkar till släkter vi är besläktade med. Här återfinns spännande släkter, en del gränsar helt säkert på gränsen till saga,  som Bure, Skanke, Kungarna av Isle of Man, Vikingakungar mm .

Släktförenignar vi är medlemmar i
.......................................................................................................................................................................

Släktföreningen Lindahl från Galagök>

Vi är medlemmar i släktföreningen Lindahl Från Galagök och har deltagit på flera av deras släktträffar.
Släktföreningen utgår från Olof Ersson Lindahl, bondson från byn Galagök i  Dals socken i Ångermanland. Olof föddes 1685, sändes till gymnasiet i Härnösand, tog sig namnet Lindahl och blev sedermera präst  i Umeå. Släktmedlemmar är alla som är ättlingar till Olof Lindahl från Galagök, även med ättling gift eller motsvarande.


Släkten Hägertz (länk till hemsida kommer senare)

Vi har även anordnat en släktträff för ättlingar till syskonen Hägertz, håller på att skapar en hemsida för dem och hoppas på en fortsatt tradition med träffar.
Bilder från släktträff 2007>

Släkter vi är besläktade med
.......................................................................................................................................................................

Bureätten>

STARTSIDA      |       MER OM SLÄKTEN      |       BILDER       |       SLÄKTFORSKNING       |       KONTAKT & GÄSTBOK

Copyright 2008 Hägertz Engstam. All Rights Reserved.